Husets Kör            
OM KÖREN
PÅ GÅNG
FÖRESTÄLLNINGAR
UR PRESSEN
BLI MEDLEM
LÄNKARKVAL... antingen eller med Husets Kör

Hösten 2012 spelade vi 14 föreställningar på MAF Scen 3 i Malmö. Vi greppade den stora universalfjärrkontrollen och bjöd in publiken till en resa genom vår tids valfrihet. Möjlighetsmassan är stor, men innebär det gränslös potential  eller ångestkval? Ibland är det kanske helt enkelt någon annan som väljer åt dig? Publiken följde med oss i berg och dal – hela vägen till vår final!Inga kval när Husets Kör får välja

När kören hösten 2011 mötte sin nya konstnärliga ledare Tea-Louice Beurling gick det förhållandevis snabbt att komma fram till vad det första stora, gemensamma projektet skulle handla om.

Sedan dess har det skojats mycket om val och kval i kören. Detta till trots har föreställningen växt fram utan större beslutsvånda i de olika grupperna för manus, scenografi med mera. Efter en intensiv sista repetitionsperiod kommer de 35 körmedlemmarna att vara redo för att under en månad spela 14 föreställningar på MAF i Malmö.

- Jag har mötts av en stor och mäktig ensemble som redan tidigt i repetitionsarbetet hållit hög kvalitet och energi, berättar regissören Olivia Longo, som började arbeta med kören våren 2012.

Valsituationerna i Kval är både realistiska och överdrivna, med hög igenkänningsfaktor.
- Många val påverkar ju verkligen våra liv och det kan verka svårt och allvarligt, men hos oss kommer det hela tiden att vara nära till skratt. Med humorns hjälp kan vi få lite distans till oss själva, menar Olivia Longo.

Musikaliskt bjuder Husets Kör på en sedvanlig spännvidd.
- Det har varit en spännande process att få sätta min prägel på Husets Kör och samtidigt hitta musik som passar till temat. Mina inspirationskällor är amerikansk show choir, Broadway, gospel och folkmusik från hela världen, säger Tea-Louice Beurling.


Från repetitionsarbetet på ABF i Malmö, oktober 2012.